Plesen

Ni dileme pri izboru teme za uvodni prispevek na novi spletni strani. To je plesen, ki se jo da – pogosto enostavno, včasih tudi težavno – odstraniti. Potreben je le pravi strokovni pristop.

Plesen najdemo povsod. To je lahko stanovanje, poslovni prostor, proizvodnja ali javna stavba. Za notranjo plesen velja, da se zdravje in kvaliteta bivanja (zatohlost, slab zrak,…) izrazito znižata. Prav zdravje (astma, alergije, bronhitis, kronično obolenje dihal,…) je najbolj na udaru. Pomembna je tudi estetika (mokra stene, odpadanje ometa,…)

Energetsko svetovanje vedno začnem z ogledom celotne stavbe. Pri tem moram nedvoumno ugotoviti vzroke. Pogosto je to kombinacija zunanje in notranje vlage. To velja za kletne in pritlične prostore, v nadstropjih težave povzroča toplotni most, na kateremu se ustvari kondenz, ki je predpogoj za plesen.

Plesen je le eno področje mojega dela. Moje energetsko svetovanje je namenjeno odpravi vseh težav na stavbi, to je kurativa. Krepko boljša pa je preventiva. S tem se zagotovi, da do težav sploh ne pride.

V rubriki “Dober nasvet je zlata vreden” je formular. Pošljite mi vprašanja in fotografije. Poslal vam bom ponudbo na podlagi katere bova skupaj poiskala optimalno rešitev težav.

Please follow and like us:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja