Nakup nepremičnine naj ne bo maček v žaklju

Nakup nepremičnine naj ne bo maček v žaklju : https://www.youtube.com/watch?v=8K36-f1qdJ8

 

Ko kupujemo avto iz druge roke, vzamemo na oglede mehanika. Logično je, da angažiramo energetskega svetovalca tudi pred nakupom nepremičnine, ki je vsaj 20 x dražja.

 

Ugotovitev dejanskega stanja družinske hiše ali stanovanja je za nakup odločilnega pomena. Zato je strokovni pregled vseh relevantnih elementov uporabno energetsko svetovanje.

 

Splošno stanje gradbene konstrukcije, kvaliteta gradnje in vgrajenih materialov, okna, stanje toplotnih, zvočnih in hidro izolacij na ovoju ter notranjih (ogrevanje, dimnik, prezračevanje) in zunanjih (odvodnjavanje deževnice, drenaža) instalacij bistveno vplivajo na kvaliteto bivanja ali potrebne investicije. Ne pozabimo tudi na zdravje (alergije, astma, bronhitis, kronično obolenje dihal) in kvaliteto bivanja (kondenz, odpadanje ometa, plesen, slab zrak, vlaga, zatohlost).

 

Zato mora biti ogled nepremičnine:

  1. Temeljit v smislu pregleda vseh elementov stavbe (stanovanja), kjer toplotna kamera zazna vse skrite in očem nevidne pomanjkljivosti ovoja stavbe in ogrevalnega sistema.
  2. Strokoven v smislu razlikovanja med vzrokom in posledico ter svetovanja o možnih izboljšavah. Praksa potrjuje, da je za vsako slabost stavbe moč najti več rešitev. Te so različne po obsegu in stroških.

 

Rezultat natančnega pregleda je poročilo, v katerem je s fotografijami in opisom slabosti temeljito predstavljen problem. Za vse ugotovljene slabosti se predlaga optimalne rešitve.

 

Poročilo bo namenjeno argumentiranju pri pogajanjih o ceni nepremičnine, prav tako bo osnova finančne konstrukcije za morebitne izboljšave.

V rubriki “Dober nasvet je zlata vreden” je formular. Izpolnite ga in si zagotovite strokovni pregled nepremičnine pred nakupom.

Toplotna kamera takoj in nedvoumno odkrije toplotni most.
Toplotna kamera takoj in nedvoumno odkrije toplotni most.
Plesen je grda in izrazito nevarna za zdravje.
Plesen je grda in izrazito nevarna za zdravje.
Please follow and like us:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja